Limoncello del 2


 Nå har sitronskallet og spriten stått kjølig
 og mørkt i ca 60 dager,
da er det tid for å lage Limoncelloen ferdig.
 Limoncello:
1/2 l sprit og skall av 8 sitroner(se Limoncello del 1)
Som har stått kjørlig og mørkt i ca 60 dager.
250 g sukker
1/2 l vann
 Kok opp sukker og vann,
 rør til alt sukkeret er oppløst.
Avkjøl sukkerlaken helt.
 Sitronspriten er blitt helt gul. : )
 Hell sitronspriten i ei mugge,
 La den renne av og kast skallet.
 Hell på den avkjølte sukkerlaken.
 Bland den med ei skje,
og hell Limoncelloen på rene flasker.
 Jeg fikk en stor og en liten.

 Lag  lapper eller print ut mine….
Nå skal Limoncelloen stå og god gjøre seg i ca 1 uke,
Så skal den settes i fryseren, og oppbevares der.
Den blir akkurat ferdig til Påske! : )
Kos deg med et lite glass Limoncello
 etter Påskens gode middager.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 tanker om “Limoncello del 2

  • Krish

    Eg fikk til muffins og topping! kjempe stolt av meg sjøl! men hadde ikkje fått det til uten di gode hjelp på mail (og beskrivelse på bloggen)

    Ynskjer deg og ei god påske 😉

    klem klem

  • Sissel and Cicerone

    Limon likør høres spennende ut. Men spørsmål. Tror du det går an å lage sitronolje på samme måte,altså sitronskall og olje står lenge og sitronskallet siles fra? Går ut fra at du prøvde unngå det hvite i skallet?
    Liker bloggen og maten din veldig godt
    Mange hilsener

  • Krish

    Den såg jo berre såååå god ut… Ekte påske likør, nam nam! Denne må prøves ut!
    Laga forresten ein ny omgang med muffins i kveld og dei såg ok ut så langt, no gjenstår det å sjå korleis det går med toppingen… men det får bli i morgon…
    God natt:-)

  • RosMari

    Limoncello ser deilig ut og jeg har aldri smakt italiensk sitronlikør. Det må jo være en riktig påskegoddis. Litt sent å starte nå, men til neste påske…