Bokhvete er ingen kornsort men en urt.
Det brukes til grøt, som mel i kaker, som et alternativ til ris
eller som dessert blandet med krem og mandler.
La det koke på svak varme i 10 minutter. Rør inn saltet
Skru av varmen og la frøene ettersvelle en liten stund.
Bokhvetekrem:
Avkjølt ferdigkokt bokhvete av 1 dl bokhvete
og 3 dl vann+1/2 ts salt
3 dl fløte
3 ss mandelflak
ca 2 ss sukker aller tilsvarende søtstoff
til servering syltetøy eller rødsaus.
Skru av varmen og la frøene ettersvelle en liten stund.
Bokhvetekrem:
Avkjølt ferdigkokt bokhvete av 1 dl bokhvete
og 3 dl vann+1/2 ts salt
3 dl fløte
3 ss mandelflak
ca 2 ss sukker aller tilsvarende søtstoff
til servering syltetøy eller rødsaus.
Pisk krem av fløten,
ha i mandler og den avkjølte bokhveten.
Smak til med sukker/evnt søtstoff.
Server bokhvetekremen med et ekstra dryss mandler og
syltetøy eller rødsaus.
Tilbakelinking Litt dessertinspirasjon til jul | Grys kjøkkenskriverier