Bokhvetekrem


 Bokhvete er ingen kornsort men en urt.
Det brukes til grøt, som mel i kaker, som et alternativ til ris
eller som dessert blandet med krem og mandler.
Bokhveten er glutenfri.

 Bokhvete:

Kok opp vann og slå det over bokhvetefrøene.
Skyll frøene i kaldt vann og la det renne av.
Beregen 0,5 dl bokhvete, 1,5 dl vann og 1/4 ts salt pr.person.

                                          Kok opp vannet og tilsett de avrente bokhvetefrøene.                                                                             
La det koke på svak varme i 10 minutter. Rør inn saltet
Skru av varmen og la frøene ettersvelle en liten stund.

 Bokhvetekrem:
Avkjølt ferdigkokt bokhvete av 1 dl bokhvete 
og 3 dl vann+1/2 ts salt
3 dl fløte
3 ss mandelflak
ca 2 ss sukker aller tilsvarende søtstoff
til servering syltetøy eller rødsaus.
 Pisk krem av fløten,
ha i mandler og den avkjølte bokhveten.
Smak til med sukker/evnt søtstoff.
 Server bokhvetekremen med et ekstra dryss mandler og 
syltetøy eller rødsaus.


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Bokhvetekrem