Når rosene i hagen min blomstrer på sitt beste,
Kakebunn
4 egg
1,5 dl sukker
3 dl hvetemel
(eller 3 dl Toro kakemiks glutenfri)
1,5 ts bakepulver
*
1/2 liter vaniljekrem hjemmelaget
(eller kjøpt, jeg bruker ofte Tine sin,
som jeg synes er kjempegod.)
(eller kjøpt, jeg bruker ofte Tine sin,
som jeg synes er kjempegod.)
*
Rosesmørkrem:
100 g kald kremost naturell(Tine)
75 g mykt smør
7 dl melis
75 g mykt smør
7 dl melis
Pisk alt til en tykk krem.
Tilsett 20 hakkede rosenblader(fra hagen)
og rør de lett inn.
Tilsett 20 hakkede rosenblader(fra hagen)
og rør de lett inn.
*
Sukkertopp:
Topp av fondant er laget i god tid i forveien,
Har du ikke tid eller lyst til å lage den,
pynter du kaka med ei rose.
*
Rosenblader til å pynte med
*
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland mel og bakepulver og sikt det i.
Vend forsiktig melet inn i eggedosisen.
Ha kakedeigen i to 24 cm kakeformer.
Stek kakene nederst i ovnen i 170 grader,
i ca 15- 20 minutter prøv med en bakepinne.
Avkjøl kakene på rist.
La de bli kalde før de tas ut av formen.
Klar til montering.
Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat.
Smør på smørkremen og legg den andre bunnen på.
Dekk nå kaken med rosesmørkremen.
Legg på sukkertoppen (eller pynt med en hel rose.)
Strø rosenblader rundt kanten på kaken.
Sukkertoppen kan være litt hard vist kaken serveres med en gang.
Får den stå litt mykner den opp og det er lettere å skjære fine stykker.
*
Kaker skal smake like godt som de ser ut !
Det gjør denne kaken!
Tilbakelinking Alfabetisk kakeregister | Grys kjøkkenskriverier
nydelig 🙂