Småsteik, sosekjøtt eller kjøtt i mørke


Småsteik, sosekjøtt eller kjøtt i  mørke.
Kjært barn har mange navn….

 Småsteik, sosekjøtt eller kjøtt i  mørke:
4 personer
ca 800 g beinfritt oksekjøtt
(eks bibringe, bog)
1 stor løk
3 ss smør til bruning
*
Brunsaus:
4 ss smør
5 ss hvetemel
8 dl buljong eller kraft
grovmalt pepper
*
 potetmos/kokte poteter
kokte gulrøtter
tyttebærsyltetøy
 Del kjøttet i biter, skrell løk og del i skiver.
Brun løk og kjøtt i 3 ss smør i ei stekepanne.
 Smelt 4 ss smør i ei stor gryte,
rør inn 5 ss hvetemel og brun det under omrøring.
Spe med 8 del buljong eller kraft.
Ha kjøttet og løken i sausen.
Kok ut stekepanna i litt vann og hell det i.
Krydder med grovmalt pepper over.
 Sett på lokk og la det småkoke/ trekke
 i minst en time gjerne lengre.
Kok poteter og lag eventuelt potetmos.
Kok gulrøtter.
Server tyttebærsyltetøy til.
Dette er norsk tradisjonskost.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.