Småsteik, sosekjøtt eller kjøtt i mørke


Småsteik, sosekjøtt eller kjøtt i  mørke.
Kjært barn har mange navn….

 Småsteik, sosekjøtt eller kjøtt i  mørke:
4 personer
ca 800 g beinfritt oksekjøtt
(eks bibringe, bog)
1 stor løk
3 ss smør til bruning
*
Brunsaus:
4 ss smør
5 ss hvetemel
8 dl buljong eller kraft
grovmalt pepper
*
 potetmos/kokte poteter
kokte gulrøtter
tyttebærsyltetøy
 Del kjøttet i biter, skrell løk og del i skiver.
Brun løk og kjøtt i 3 ss smør i ei stekepanne.
 Smelt 4 ss smør i ei stor gryte,
rør inn 5 ss hvetemel og brun det under omrøring.
Spe med 8 del buljong eller kraft.
Ha kjøttet og løken i sausen.
Kok ut stekepanna i litt vann og hell det i.
Krydder med grovmalt pepper over.
 Sett på lokk og la det småkoke/ trekke
 i minst en time gjerne lengre.
Kok poteter og lag eventuelt potetmos.
Kok gulrøtter.
Server tyttebærsyltetøy til.
Dette er norsk tradisjonskost.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.