Ladyfingers er en allsidig liten kjeks,
som er uunværlig i deserter som Tiramisu,
og i desserter som trifle.
Ladyfingers:
3 store rom tempererte egg
1,25 dl sukker
2 dl siktet hvetemel
melis
*
180 grader ca 12 min steketid pr plate
Pisk eggehvitene stive.
tilsett litt og litt sukker mens du pisker.
Pisk så inn eggeplommene.
Sikt i hvetemelet og vend det inn med en slikkepott.
Ha deigen en kakesprøytepose med rund tipp.
Eller ha deigen i en plastpose og klipp av et hjørne.
Legg bakepapir på to stekebrett og sprøyt ut
kaker i lik lengde og tykkelse ca 10 cm.
Sikt over melis og la de stå på benken mens ovnen blir 180 grader.
Strø lit mer melis på før steking.
Stek kakene i 12-14 minutter til de er lett gyldne. Ta de ut av ovnen og vent til de er nesten kalde før de forsiktig løsnes fra bakepapiret. |
Strø på litt mer melis og legg de i en boks. |
Kakene skal være tørre og lette.
Oppbevar de i tett boks til de skal serveres.
Kakene egner seg utmerket i desserter med krem, bær og frukt.
Den egner seg som iskjeks, i iskaker, ostekaker og mye mer.