Ladyfingers


Ladyfingers er en allsidig liten kjeks,
som er uunværlig i deserter som Tiramisu,
 og i desserter som trifle.

Ladyfingers:
3 store rom tempererte egg
1,25 dl sukker
2 dl siktet hvetemel
melis
*
180 grader ca 12 min steketid pr plate
Pisk eggehvitene stive.
tilsett litt og litt sukker mens du pisker.
Pisk så inn eggeplommene.
Sikt i hvetemelet og vend det inn med en slikkepott.
Ha deigen  en kakesprøytepose med rund tipp.
Eller ha deigen i en plastpose og klipp av et hjørne.
Legg bakepapir på to stekebrett og sprøyt ut 
kaker i lik lengde og tykkelse ca 10 cm.
Sikt over melis og la de stå på benken mens ovnen blir 180 grader.
Strø lit mer melis på før steking.

Stek kakene i 12-14 minutter til de er lett gyldne.
Ta de ut av ovnen og vent til de er nesten kalde før de forsiktig
løsnes fra bakepapiret.

Strø på litt mer melis og legg de i en boks.
Kakene skal være tørre og lette.
Oppbevar de i tett boks til de skal serveres.
Kakene egner seg utmerket i desserter med krem, bær og frukt.
Den egner seg som  iskjeks, i iskaker, ostekaker og mye mer.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.