Bernhards glutenfrie nektarinpai:
3 nektariner
3 spiseskjeer sukker
75 g smeltet smør
1 stort egg
150 g glutenfritt mel, gjerne grovt
eller 150 glutenfritt grillmel
eller 150 glutenfritt grillmel
1 ts bakepulver
10 spiseskjeer melk
50 g brunt sukker
*
Serveres med:
yoghurt/krem/is/vaniljekrem
Bernhard er klar og sier:
Bestemor skal vi bake nå?
Bernhard rører det brune sukkeret og egget godt sammen.
Bestemor deler opp nektarinene.
Så smelter bestemor smøret og har det og melken i røra.
Så veier de opp melet og rører i bakepulveret.
Bernard heller melet i bollen og rører så det blir en glatt deig.
Nektarinene blandes med 3 ss sukker, og legges i en smurt
ildfast form. Så helles røra over, og glattes ut over nektarinene.
Stek paien midt i forvarmet ovn 180 grader, i ca 25 minutter.
Avkjøl paien litt før servering.
Server paien lunken sammen med is eller yoghurt
eller krem eller vaniljekrem.
Dryss over litt melis.
Hva han kan! SÅ flink – også så godt det ser ut! Ja, du får hilse Bernhard og takk stort for at han deler oppskrift og er så flink til å lære bort!
Gode sommerdager til dere begge 🙂
Takk Charlotte, God sommer til deg og! 🙂