Denne sjokoladekaken er rik, mektig og frisk.
Den passer passer likegodt å ha med på jobben, som på fest.
Stor sjokoladekake med ganache og tørket bringebær:
Kake:
4 egg
300 g brunt sukker
2 dl rømme (laktosefri)
200 g smeltet margarin (laktosefri)
4 dl mel (glutenfritt hvitt kakemel)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
*
Sjokoladekrem:
200 g margarin romtemperert (laktosefritt)
300 g melis
2 ss fløte (laktoefri)
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
*
Ganache:
200 g mørk sjokolade (laktosefri)
2 dl fløte (laktossefri)
2 ss honning
*
ca 25 stk tørket bringebær(frysetørket kjøpt på helsekost)
geletopper og/eller pynt etter ønske
Start med å lage ganachen.
Legg sjokolade, honning og fløte i en kasserolle.
Varm opp på svak varme til alt er smeltet.
Rør sammen til en glatt krem, og avkjøl.
Kaken:
Pisk sammen eggene, rømmen
og den smeltede avkjølte margarinen.
og den smeltede avkjølte margarinen.
Rør inn sukker, og siktet kakao, bakepulver og mel.
Hell røren i en bakepapirkledd langpanne.
Stek kaken nest nederst i forvarmet ovn 200 g, i ca 25 minutter.
Sjekk med en bakepinne om kaken er stekt.
Avkjøl kaken.
Sjokoladekrem:
Pisk sammen romtemperert margarin, siktet melis og kakao
til en krem, hell i fløten og pisk videre.
Kremen skal bli luftig.
Del den avkjølte kaken i to på langs.
Smør 1/3 av kremen på den ene delen,
legg den andre delen over og smør på 1/3 av krem på den.
Ha resten av kremen i en sprøytepose og lag stjerner rundt kanten,
og midt etter kaken,
Legg på avkjølte ganache. (Lag mønster med en gaffel..)
Knus de tørkede bringebærene og strø de over.
Pynt med geletopper,
og/ eller annen pynt vist du vil.
Oppbevar kaken i kaketine til den skal serveres.
Denne kaken kan lages glutenfri og/eller laktosefri.
Kaken kan fryses.
Wow! For en kake! 🙂
Nesten farlig å titte inn hos deg. Fins ikke flottere mat og bakeblogg 🙂
Men tørkede bringebær?? Det har jeg ikke hørt om før….
Håper du koser deg idag 🙂
Go'klem fra Nina
Så søt du er, takk for hyggelig kommentar.
Frysetørket bringebær har en intens smak og smaker fantastisk godt! Det kan brukes i frokostblandinger, desserter og i kaker, jeg kjøpte min på en helsekostbutikk.
Klem tilbake til deg! 🙂
Skikkelig lekker kake 🙂
Takk Nina! 🙂