Stor sjokoladekake med ganache og tørket bringebær


Denne sjokoladekaken er rik, mektig og frisk.
Den passer passer likegodt å ha med på jobben, som på fest.

  
Stor sjokoladekake med ganache og tørket bringebær:
 Kake:
4 egg
300 g brunt sukker
2 dl rømme (laktosefri)
200 g smeltet margarin (laktosefri)
4 dl mel (glutenfritt hvitt kakemel)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
*
Sjokoladekrem:
200 g  margarin romtemperert (laktosefritt)
300 g melis
2 ss fløte (laktoefri)
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
 *
Ganache:
200 g mørk sjokolade (laktosefri)
2 dl fløte (laktossefri)
2 ss honning
*
ca 25 stk tørket bringebær(frysetørket kjøpt på helsekost)
geletopper og/eller pynt etter ønske
 Start med å lage ganachen.
Legg sjokolade, honning og fløte i en kasserolle.
Varm opp på svak varme til alt er smeltet.
Rør sammen til en glatt krem, og avkjøl.
 Kaken:
Pisk sammen eggene, rømmen
 og den smeltede avkjølte margarinen.
Rør inn sukker, og siktet kakao, bakepulver og mel.
 Hell røren i en bakepapirkledd langpanne.
Stek kaken nest nederst i forvarmet ovn 200 g, i ca 25 minutter.
Sjekk med en bakepinne om kaken er stekt.
Avkjøl kaken.
 Sjokoladekrem:
Pisk sammen romtemperert margarin, siktet melis og kakao
til en krem, hell i fløten og pisk videre.
Kremen skal bli luftig.
 Del den avkjølte kaken i to på langs.
Smør 1/3 av kremen på den ene delen,
legg den andre delen over og smør på 1/3 av krem på den.
 Ha resten av kremen i en sprøytepose og lag stjerner rundt kanten,
 og midt etter kaken, 
Legg på avkjølte ganache. (Lag mønster med en gaffel..)
 Knus de tørkede bringebærene og strø de over.
Pynt med geletopper,
og/ eller annen pynt vist du vil.
 Oppbevar kaken i kaketine til den skal serveres.
Denne kaken kan lages glutenfri og/eller laktosefri. 
Kaken kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Stor sjokoladekake med ganache og tørket bringebær