Kyllingbollesuppe med kokosmelk, sitrongress og ananas.


Denne suppen har jeg laget flere ganger med litt variasjon.
Den blir alltid god og varmer godt.
4 porsjoner.
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
1 ts gurkemeie
1/2 ts koriander
1/2 ts spisskummen
2 ss olje
1 ss smør til steking
*
2 fedd hvitløk
1 bit ingefær (ca en tommel)
2 sitrongress
1/2 rød chili
1 boks kokosmelk
2 Kuber kyllingbuljong
2 dl vann
En liten boks ananas i biter
saften av 1/2 lime
1 ss olje
1 ss smør
2 ss fiskesaus
1 ss søt chili
1 ss soyasaus
*
til topping
3 vårløk
litt rød chili
skallet av 1/2 lime
en bunt koriander
kokosflak
*
til servering
4 porsjoner kokt ris
4 skiver godt brød


Skjær chili og sitrongress i tynne skiver.
Del stilkene til koreaneren og det hvite på vårløken i biter.
Rens og rasp hvitløk og ingefær.
*
Gjør klar toppingen, rasp skallet av en halv lime,
del opp vårløk (det grønne)
Bland sammen kjøttdeig, salt, gurkemeie, spiss kummen og koriander
Varm en stekepanne, ha i smør og olje.
Lag små kjøttboller , dypp en teskje i en kopp vann og form små boller.
Stek de godt brune.
Varm en gryte og ha i olje og smør.
Stek, hvitløk, ingefær, det hvite på vårløken, chili, korianderstilker og buljongterningene.
Rør godt det skal ikke bli brunt bare blankt.
Hell i kokosmelk og vann, fiskesaus, chilisalsa, soyasaus,
La de koke opp.
Tilsett kjøttbollene og la det småkoke i noen minutter, til kjøttbollene er ferdigkokte.
Ha i ananas og saften fra en halv lime.
Legg ris i bunnen på en dyp tallerken eller skål.
Hell over godt med suppe.
Topp med fersk koriander, chili og kokosflak.
Server godt brød til.
Denne suppen er kjapp å lage og smaker kjempegodt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Kyllingbollesuppe med kokosmelk, sitrongress og ananas.