Hveteblomst med flette og roser


Hveteblomst, server den fersk som tilbehør til suppe og salat.
Oppskriften gir 2 stk.
2,5 dl melk
2,5 dl varmt vann
0,5 dl rapsolje
2 ts tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
1 egg
700 – 800 g hvetemel
olje til utbaking
1 egg til pensling
*
Bland sammen melk, vann, olje, egg, salt og sukker i en kjøkkenmaskin.
Ha i det meste av melet og gjæren.
Ha i resten av melet vist deigen blir for klissete.
Elt deigen i minst 5 minutter.
Sett deigen til heving til den har doblet størrelsen, ca 1 t.
Del deigen i to.
(Lag gjerne noe annet av den andre delen som rundstykker/flettaloff…)
Lag en stor bolle av 3/4 deler av deigen og kjevle den ut.
Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett.
Bruk to lokk, eller to tallerkener, en ca 28 cm og en mindre ca 18 cm.
Legg det store lokket på deigen og skjær ut en stor sirkel (28 cm)
Legg det minste lokket på midten av sirkelen og del opp som vist på bildet.
Til du får 48 deler. (Du trenger 6 deler for å få en spiss, 3 x2)
Flett tre og tre deler sammen.
Denne er ferdig flettet.
Del resten av deigen i 24 deler.
Rull til små boller kjevle de ut til sirkler.
Legg tre sirkler halvveis oppå hverandre, rull de sammen og del de i to, midt på lengen.
Legg de i midten på den ferdig flettede deigen.
Fest to og to fletter sammen.
Pensel hele baksten med sammenpisket egg.
La den heve i ca 45 minutter.
Stek den midt i forvarmet ovn 200 g til den er gylden ca 20 minutter.
Avkjøles på rist og servers ferskt.
Tips: Lag den i ferdig når du har god tid, frys den og varm den lett i ovnen før servering.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.