Reinskavtaco


Deilige nystekte tacolefser med reinskav, kantareller, løk, eple , tyttebærrømme og salat.
Tacolefser/hvetetortilla

Ca 8 stk
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl vann eller melk
1 ss rapsolje
litt salt

Rør sammen alle ingrediensene, kna så til en glatt deig.
La den hvile i minst 30 minutter.

Del deigen i 8 deler, trill boller og kjevle ut til lefser.
Bruk nok mel, så de ikke setter seg fast i bordet.
Stek lefsene på begge sider. På en takke eller i en tørr stekepanne.
Pakk inn lefsene i aluminiumsfolie etter hvert, så holder de seg lune.

Reinskavfyll
2 dl tørket kantareller (eller 3 dl fersk sopp)
2 dl varmt vann
350 – 400 g reinskav
50 g bacon
1 eple
1 rødløk
8 – 10 einebær
salt og pepper
smør
3 ss tyttebær
*
Tyttebærrømme
2 dl rømme
2 dl tyttebær (fersk/frossen/tyttebærsyltetøy)
*
Bladsalat

Kok opp 2 dl vann og hell den over den tørre soppen.
Etter ca 10 minuttter er den klar til bruk.
Del opp løk, bacon og eple i biter.
knus einebærene.
Stek eple, løk, einebær og bacon i litt smør så det er gyllent.
Stek litt og litt av reinskaven i smør, i egen panne, med god varme.
Rør godt, så det ikke blir brent.
Ha etterhvert det ferdigstekte reinskaven i panna med eple og løkblandingen.
Fortsett til all reinskaven er stekt.
Sil av vannet på soppen, ta vare på litt.
Stekt så kantarellene i litt smør.
Bland alt lett sammen, ha gjerne litt av soppvannet i.
Smak til med salt og pepper.
Strø over litt tyttebær før servering.
*
Tyttebærrømme
Bland sammen tyttebær og rømme,
smak til med litt sukker om du synes det er for surt.

Server de lune tacolefsene, reiskavfyllet, tyttebærrømmen og salat.

Legg reinskavfyll, salat og tyttebærrømme på lefsa.
Brett sammen og nyt.

Legg igjen en kommentar