![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/C638326D-BB09-44C0-97C1-3FABB6A65F8A-scaled.jpeg)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/57ED22A7-ACFD-4362-8948-19548D2A1001-1002x1024.jpeg)
Ca 8 stk
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl vann eller melk
1 ss rapsolje
litt salt
Rør sammen alle ingrediensene, kna så til en glatt deig.
La den hvile i minst 30 minutter.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/E2755BEC-6F6A-4D57-B5A5-597E94A1FA9B-938x1024.jpeg)
Bruk nok mel, så de ikke setter seg fast i bordet.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/F650249C-0F98-4151-AA38-CC3239B9E022-768x1024.jpeg)
Pakk inn lefsene i aluminiumsfolie etter hvert, så holder de seg lune.
Reinskavfyll
2 dl tørket kantareller (eller 3 dl fersk sopp)
2 dl varmt vann
350 – 400 g reinskav
50 g bacon
1 eple
1 rødløk
8 – 10 einebær
salt og pepper
smør
3 ss tyttebær
*
Tyttebærrømme
2 dl rømme
2 dl tyttebær (fersk/frossen/tyttebærsyltetøy)
*
Bladsalat
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/BBF161F7-5ADD-4E25-830A-28E06578C948-968x1024.jpeg)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/EB366979-35A2-43B8-AA57-946AEA4D5047-768x1024.jpeg)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/4F819B36-AC0B-46C0-8370-7E7DBC65DB0E-849x1024.jpeg)
knus einebærene.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/66B98E19-CEE1-464A-A0A9-2A9BEE05B87D-929x1024.jpeg)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/A6A398B1-D3E9-4F23-ACD0-0AAD478B5F8B-957x1024.jpeg)
Rør godt, så det ikke blir brent.
Ha etterhvert det ferdigstekte reinskaven i panna med eple og løkblandingen.
Fortsett til all reinskaven er stekt.
Sil av vannet på soppen, ta vare på litt.
Stekt så kantarellene i litt smør.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/B12DBE4D-EFBA-4224-89D5-0F7BDD5B834B-768x1024.jpeg)
Smak til med salt og pepper.
Strø over litt tyttebær før servering.
*
Tyttebærrømme
Bland sammen tyttebær og rømme,
smak til med litt sukker om du synes det er for surt.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/6F518AEE-DA8A-4EA0-84DD-7A540CFF086C-923x1024.jpeg)
Server de lune tacolefsene, reiskavfyllet, tyttebærrømmen og salat.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/8158A296-4F22-41E5-9BC1-28341E57B9CD-913x1024.jpeg)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/01/BD3A6891-E16C-47AF-8473-2C8F88200B09-727x1024.jpeg)