![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204440-808x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_100956-576x1024.jpg)
en form på 1,5 l
4 egg
2 dl rapsolje
4 dl hvetemel
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1/2 dl av valmuefrø
1/2 ts salt
(Kan byttes ut med hakkede mandler/nøtter, kokos e.l.)
1 dl hakket kokesjokolade
(kan byttes ut med tørket frukt som rosiner, aprikos e.l.)
2 ts kanel
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204650-741x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204635-750x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204718-752x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204622-777x1024.jpg)
Kjenn med en bakepinne, om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken på rist.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204739-930x1024.jpg)
La kaken være som den er, dryss litt melis på toppen eller…
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204231-986x1024.jpg)
3 dl melis og vann til tykk, men rennende glasur.
Ta av ca 1/3 og rør inn 2 ts siktet kakao.
Ha først den hvite glasuren over kaken, så den med kakao.
Skal kaken fryses, Bør den fryses den uten glasur.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204510-964x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/11/20201101_204410-1024x930.jpg)