Marsipan22. november 2020 i Ukategorisert merket glutenfritt / jul / julegost / konfekt / marsipan / søtt av Gry Marsipan lager du lett selv ! En liten porsjon marsipan150 g mandelmel150 g melis2-3 ss kaldt vann(eller 2-3 ss eggehvite)du kan og tilsette smak som, litt rosevann, safran, vanilje…og selvsagt litt konditorfarge om du vil.Mål opp mandelmel og melis i en bolle og bland godt.Ha i litt kaldt vann og kna til du får en god deig.Legg deigen i et plastpose og i kjøleskapet til den skal brukes. Julemasipan.300 g marsipan100 g kokesjokoladekakestrø og kakesølvkuler Smelt sjokoladen over vannbad eller i microen (max 2 min)Rull marsipanen ut i fingertykke pølser og skjær de 5 cm lange.Dypp den ene enden i sjokolade og så i kakestrø.Legg de på et bakepapir. Når alle er dyppet i den ene enden, gjentar du med den andre enden.La de ligge til sjokoladen er blitt hard.Legg de i en boks med bakepapir mellom lagene.Sett de kaldt.