Adventskrans med safran


Adventskrans med safran!
Adventskrans med safran:
2,5 dl melk
1 lite egg
75 g smeltet smør
ca 0,5 g safran (en liten teskje)
0,5 ts salt
0,5 dl sukker
7 dl hvetemel
0,5 pakke tørrgjær
+ 1 egg og perlesukker
*
Bland sammen melk egg og smør i en bakebolle.
Tilsett alt det tørre og elt sammen for hånd, eller i en maskin,
til deigen er smidig, (ca 5 min)
Sett deigen til heving, i minst en time.
Del deigen i 6 like deler.
rull lange pølser og flett tre sammen.
Leg en krans og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
Gjør det samme med de andre tre delene.
Sett kransenedleggelse til heving i minst 40 min.
Pensel kransenedleggelse med sammenpisket egg.
Og strø med perlesukker
Stek kransene midt i forvarmet ovn 200 g i ca 20 min, til de er gyldne.
Avkjøles på rist.
Pynt gjerne kransen med fint bånd og litt grønt bar før servering.
Kransene er fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.