Adventskrans med safran29. november 2020 i Bakst / Ukategorisert merket advent / adventskringle / bakst / jul / Julebakst / safran / safranbakst / søtbakst av Gry Adventskrans med safran! Adventskrans med safran:2,5 dl melk1 lite egg75 g smeltet smørca 0,5 g safran (en liten teskje)0,5 ts salt0,5 dl sukker7 dl hvetemel0,5 pakke tørrgjær+ 1 egg og perlesukker *Bland sammen melk egg og smør i en bakebolle.Tilsett alt det tørre og elt sammen for hånd, eller i en maskin,til deigen er smidig, (ca 5 min)Sett deigen til heving, i minst en time. Del deigen i 6 like deler.rull lange pølser og flett tre sammen.Leg en krans og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.Gjør det samme med de andre tre delene.Sett kransenedleggelse til heving i minst 40 min. Pensel kransenedleggelse med sammenpisket egg. Og strø med perlesukker Stek kransene midt i forvarmet ovn 200 g i ca 20 min, til de er gyldne.Avkjøles på rist. Pynt gjerne kransen med fint bånd og litt grønt bar før servering.Kransene er fine å fryse.