Fiskesuppe fra Stangvik Prestegård


Midt i oktober var jeg så heldig å få være med på pilotprosjektet til keramiker Brit Dyrnes
Workshop Høste. Vi var 17 damer og bodde på Stangvik Prestegård, Kulturspinneriet.
Det var der jeg og to andre damer lagde denne suppen.
Skal du lage den til mange, må du bare doble den opp…
Fiskesuppe fra stangvik prestegård
5 porsjoner
1 stor løk
1 liten purre, bare det hvite
2 fedd hvitløk
1/2 chili uten stener
2 ss tomatpure
1 stor gulrot
1 liten purre, bare det grønne
1 bunt fersk dill
1 l fiskebuljong (vann og terninger)
400 g hakkede tomater
1 sitron, skall og saft
2 dl fløte
2-3 ss maisennamel
500 g fiskefilet, torsk eller sei
100 g pillede reker
2 ss smør og 2 ss olje
2 ss sukker
salt og pepper
*
tilbehør:
godt brød og gjerne kryddersmør
Varm en stor gryte og ha i smør og olje.
Skrell og hakk opp, løk, det hvite på purreløken, hvitløk og chili,
ha det i sammen med tomatpureen og stilkene på dillen.
La det steke under omrøring til løken er myk, ikke brent.
Hell i fiskebuljongen og de hakkede tomatene og la det koke lett i noen minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Bland ut maisenna i litt av fløten, rør inn fløte og maisenna i suppen og kok opp.
Del opp gulrøtter og det grønne på purren i staver.
Ha gulrøttene i suppen og la den småkoke i et par minutter. Sett platen på svak varme.
Del fisken i biter og la den og den grønne purren bare trekke i suppen.
Når fiskebitene er kokt/trukket, tas gryten fra varmen.
Hakk opp resten av dillen og rasp det gule skallet av sitronen.
Like før servering smakes suppen til med presset sitron, sukker, salt og pepper.
Ha så i sitronskall reker og dill.
Server suppen varm og nylaget,
med godt brød og smør til.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.