Fiskesuppe fra Stangvik Prestegård25. oktober 2020 i Alt i ett gryte / fisk / Ukategorisert merket fiskemiddag / fiskesuppe / rød fiskesuppe / suppe av Gry Midt i oktober var jeg så heldig å få være med på pilotprosjektet til keramiker Brit DyrnesWorkshop Høste. Vi var 17 damer og bodde på Stangvik Prestegård, Kulturspinneriet.Det var der jeg og to andre damer lagde denne suppen.Skal du lage den til mange, må du bare doble den opp… Fiskesuppe fra stangvik prestegård5 porsjoner1 stor løk1 liten purre, bare det hvite2 fedd hvitløk1/2 chili uten stener2 ss tomatpure1 stor gulrot1 liten purre, bare det grønne1 bunt fersk dill1 l fiskebuljong (vann og terninger)400 g hakkede tomater1 sitron, skall og saft2 dl fløte2-3 ss maisennamel500 g fiskefilet, torsk eller sei100 g pillede reker2 ss smør og 2 ss olje2 ss sukkersalt og pepper*tilbehør:godt brød og gjerne kryddersmør Varm en stor gryte og ha i smør og olje.Skrell og hakk opp, løk, det hvite på purreløken, hvitløk og chili,ha det i sammen med tomatpureen og stilkene på dillen.La det steke under omrøring til løken er myk, ikke brent.Hell i fiskebuljongen og de hakkede tomatene og la det koke lett i noen minutter.Kjør suppen glatt med en stavmikser.Bland ut maisenna i litt av fløten, rør inn fløte og maisenna i suppen og kok opp.Del opp gulrøtter og det grønne på purren i staver.Ha gulrøttene i suppen og la den småkoke i et par minutter. Sett platen på svak varme.Del fisken i biter og la den og den grønne purren bare trekke i suppen.Når fiskebitene er kokt/trukket, tas gryten fra varmen.Hakk opp resten av dillen og rasp det gule skallet av sitronen.Like før servering smakes suppen til med presset sitron, sukker, salt og pepper.Ha så i sitronskall reker og dill.Server suppen varm og nylaget,med godt brød og smør til.