Tyttebærkake, enkel rørt.


Denne kaken er enkel å lage, bland alt og rør.
Tyttebærkake, enkel rørt
3 dl mel, hvetemel eller glutenfritt kakemel
2 dl sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1,5 dl tyttebær ferske eller frosne
1 dl rapsolje
1,5 dl kefir
2 ss vaniljeekstrakt
1 egg
+
1,25 dl varmt vann (1 dl + 2 ss)
+
Glasur av melis og vann
tyttebær til pynt
Bland sammen alt det tørre og tyttebærene.
Ha i olje, kefir, vaniljeekstrakt og egg.
Bland alt lett sammen.
Rør inn det varme vannet.
Hell røren i en smurt og bakepapirkledd springform 24 cm.
Stek kaken nederst i forbarmet stekeovn 180 g.
ca 30-35 min, prøv med en bakeriene om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken helt, på rist.
Ta ringen av kaken og legg kaken på et kakefat,
med toppen av kaken mot fatet.
Dra av bakepapiret.
Rør sammen en kopp melis og litt vann, til en tykk men flytende glasur.
Hell glasuren på kaken og smør den litt utover.
Pynt med tyttebær

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.