Tyttebærkake, enkel rørt.26. september 2020 i Ukategorisert merket 1-2-3 / enkel kake / enkelt / kake / rørt kake / tyttebær / tyttebærkake av Gry Denne kaken er enkel å lage, bland alt og rør. Tyttebærkake, enkel rørt3 dl mel, hvetemel eller glutenfritt kakemel2 dl sukker1 ts bakepulver1/2 ts natron1/4 ts salt1,5 dl tyttebær ferske eller frosne1 dl rapsolje1,5 dl kefir2 ss vaniljeekstrakt1 egg+1,25 dl varmt vann (1 dl + 2 ss)+Glasur av melis og vanntyttebær til pynt Bland sammen alt det tørre og tyttebærene.Ha i olje, kefir, vaniljeekstrakt og egg.Bland alt lett sammen. Rør inn det varme vannet.Hell røren i en smurt og bakepapirkledd springform 24 cm.Stek kaken nederst i forbarmet stekeovn 180 g.ca 30-35 min, prøv med en bakeriene om kaken er ferdig. Avkjøl kaken helt, på rist. Ta ringen av kaken og legg kaken på et kakefat,med toppen av kaken mot fatet. Dra av bakepapiret. Rør sammen en kopp melis og litt vann, til en tykk men flytende glasur.Hell glasuren på kaken og smør den litt utover. Pynt med tyttebær Server kaken som den er eller meld litt pisket krem til.Skal kaken fryses, må den fryses uten glasur.