Tilslørte bondepiker


tilsløret bondepiker
Når jeg tenker på tilslørte bondepiker,
tenker jeg at det er en høstdessert,
men epler får vi jo tak i hele året.
Så hvorfor ikke lage deilige tilslørte bondepiker nå,
og servere de helt kjøleskapkalde i sommervarmen?
Eplemos og strøbrød, kan kjøpes ferdig eller lages fra bunnen.


Tilslørte bondepiker
4 porsjoner
10 ss strøbrød
3 dl kremfløte
12 ss eplemos
1 eple
1 ss sitronsaft
Pisk fløten til krem.

Del eplet i tynne skiver, så i fine biter.
Vend de i litt sitronsaft så blir de ikke brune.
Legg et lag strøbrød, et lag krem et lag eplemos, et lag eple.

Gjenta til alt er brukt opp.
Du kan enten lage en stor skål til alle, eller porsjonsskåler.
Sett desserten kaldt til den skal serveres.
***
Strøbrød
6 skiver gammelt brød
Tørk gammelt brød i stekeovnen.
Del brødet i biter og knus det i en matblender
eller ha det i en plastpose og knuse det med en hammer.
Pass på at det er helt tørt, og oppbevar det i et tett glass.

Eplemos
4 epler
1 dl vann
Eventuelt sukker
Skrell og ta bort kjernehuset på eplene.
Del de i biter, kok epler og vann på svak varme,
i en kasserolle til de er møre.
Husk å pass på rør og tilsett litt mer vann om nødvendig.
Det tar ca. 20 minutter.
Smak til med sukker, dersom du synes eplemosen er for syrlig.
Oppbevar eplemosen på tett glass, eller frys den ned.
epler tilslørete bondepiker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.