Pizza på takken


takkemat pizza
Det er ingen sak å lage pizza på takken.
Enten du velger porsjonspizzaer, innbakt,
eller en diger.
Osten blir ikke gylden,
men hva gjør vel det,
når bunnen blir helt sprø.
pizzatopping
Pizza
1 stor eller 4 porsjonspizzaer.
5 dl hvetemel
2 dl lunkent vann
0,5 pk. gjær
1 ts salt
1 ss olje
Topp/fyll
1 ss olivenolje
100 g ost hvitost
100 g fetaost
½ rød løk i tynne skiver
1 stor tomat i skiver
100 g spekekjøtt i biter
1 ts timian
1 ts oregano

Bland alt til deigen godt i en bolle,
og kna i minst 5 minutter.
Sett deigen lunt til heving under et klede.
Kjevle ut deigen og hev den i ca 15 minutter.
Stek den på middels varm takke,
så den er gylden.
Snu den og smør på litt olivenolje
og legg på ost og resten av fyllet.
Stek den så til den er gylden
og sprø på undersiden.
takkemat pizza
calsone
Vil du lage Calsone (innbakt pizza)
legger du fyllet på den rå deigen,
bretter den dobbelt og trykker
den sammen rundt kanten, så den blir tett.
Stek den godt på begge sider.
Server gjerne salat og dressing til.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.