Pizza på takken8. juni 2020 i Ukategorisert merket calsone / kosemat / middag / pizza / pizza på takke / takkemat av Gry Det er ingen sak å lage pizza på takken. Enten du velger porsjonspizzaer, innbakt, eller en diger.Osten blir ikke gylden, men hva gjør vel det, når bunnen blir helt sprø. Pizza1 stor eller 4 porsjonspizzaer.5 dl hvetemel2 dl lunkent vann0,5 pk. gjær1 ts salt1 ss oljeTopp/fyll1 ss olivenolje100 g ost hvitost100 g fetaost½ rød løk i tynne skiver1 stor tomat i skiver100 g spekekjøtt i biter1 ts timian1 ts oreganoBland alt til deigen godt i en bolle, og kna i minst 5 minutter.Sett deigen lunt til heving under et klede.Kjevle ut deigen og hev den i ca 15 minutter.Stek den på middels varm takke, så den er gylden.Snu den og smør på litt olivenolje og legg på ost og resten av fyllet.Stek den så til den er gylden og sprø på undersiden. Vil du lage Calsone (innbakt pizza) legger du fyllet på den rå deigen,bretter den dobbelt og trykker den sammen rundt kanten, så den blir tett.Stek den godt på begge sider.Server gjerne salat og dressing til.