Makroner med havremel


Makroner med havremel

havremakroner, macroner uten mandler
Makroner med havremel smaker ikke helt lik ekte makroner med mandelmel,
men nesten, så de er et godt alternativ vist men ikke tåler mandler eller nøtter! Makroner er jo en søtsak, uansett!
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er m2-695x1024.jpg
Makroner med havremel, ca 24 stk ferdig fylte.
Alle ingrediensene skal ha romtemperatur!
160 g eggehvite
200 g sukker
200 g havremel
200 g melis
gelefarger
sprøytepose
makronmatte i silikon, eller bakepapir
+ fyll som: smørkrem, ostesmørkrem, lemoncurd, tykt syltetøy eller ganache.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er m3-1024x1024.jpg
Pisk romtemperert eggehvite til stivt skum.
Tilsett litt, og litt sukker, og pisk til en glatt blank marengs.
Sikt havremelet og melisen, gjerne to ganger.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er m4-1024x1024.jpg
Farging:
Husk å ta litt mer farge, enn du ønsker,
da makronene blir lysere under stekingen.
Bruk en tannstikker, og ta i litt og litt fage av gangen, til ønsket resultat.
For å få en gammelrosa farge brukte jeg litt rød og litt lilla gelefarge.
Nå skal alt blandes det kalles macaronage på fransk,
jeg synes «makronering» høres bedre ut på norsk! 🙂
Iallefall, nå skal det blandes, ikke for mye og ikke for lite,
det er dette som er kunsten.
Luften skal ut og det skal bli en glatt deig, som ikke renner for mye utover, da blir makronene flate, men heller ikke for lite,
da blir de for høye som marengs.
Her trenges det litt trening!
macronering
Ha makronmassen i sprøyteposen.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er m6-1024x683.jpg
Bruk 2 stk bakepapir, som du tegner like rundinger på.
Bruk et lite glass eller en 5 krone som mal. Det skal bli 24 rundinger på hvert ark, altså 48 til sammen.
Klipp av endene på sprøyteposene, og sprøyt litt masse i hver runding.
Legg bakepapirene på stekebrett.
Blir det små tupper på makronene, kan de dyttes ned,
Bruk en finger som du dypper i vann og dytt ned tuppen.
Bank nå brettet i bordet noen ganger, så alle luftboblene
går ut av makronene.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er m7-1024x683.jpg
Nå skal de tørke i 30 minutter!. Sett ovnen på 160 g.
Når de føles tørre på toppen, er de klar for steking.
Stek de i forvarmet ovn 160 g i 12-15 minutter.
NB! Hver ovn er forskjellig, her trenges det trening og justering.
Blir de for lite stekt, får du de ikke løse,
blir de for mye stekt blir de harde og ikke seige inni.
Havremakroner
Avkjøl makronene helt før de tas av matte eller bakepapir.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er m9-1024x683.jpg
makronfyll
Fyll makronene med smørkrem, ostesmørkrem, lemoncurd,
tykt syltetøy eller ganache.
Her har jeg brukt ostesmørkrem med litt grønn gelefarge,
og tykt solbærsyltetøy i midten.
Ostesmørkrem:
100 g mykt soft margarin
50 g kald kremost
200 g melis
litt grønn gelefarge
*
Pisk alt til en luftig krem.
*
Oppbevar macronene i tett boks i kjøleskapet i 1-3 dager
(alt etter hva de er fylt med). Makronene kan fint fryses.
Ta de opp 30 minutter før de skal serveres.
makroner uten mandler
Pynt de gjerne med litt bladgull, før servering.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.