Makroner med havremel19. mai 2020 i Ukategorisert merket konditorkake / maceron / makron / Makroner / makroner med havremel av Gry Makroner med havremel Makroner med havremel smaker ikke helt lik ekte makroner med mandelmel,men nesten, så de er et godt alternativ vist men ikke tåler mandler eller nøtter! Makroner er jo en søtsak, uansett! Makroner med havremel, ca 24 stk ferdig fylte.Alle ingrediensene skal ha romtemperatur!160 g eggehvite200 g sukker200 g havremel200 g melisgelefargersprøyteposemakronmatte i silikon, eller bakepapir+ fyll som: smørkrem, ostesmørkrem, lemoncurd, tykt syltetøy eller ganache. Pisk romtemperert eggehvite til stivt skum.Tilsett litt, og litt sukker, og pisk til en glatt blank marengs.Sikt havremelet og melisen, gjerne to ganger. Farging:Husk å ta litt mer farge, enn du ønsker,da makronene blir lysere under stekingen.Bruk en tannstikker, og ta i litt og litt fage av gangen, til ønsket resultat.For å få en gammelrosa farge brukte jeg litt rød og litt lilla gelefarge.Nå skal alt blandes det kalles macaronage på fransk,jeg synes «makronering» høres bedre ut på norsk! ?Iallefall, nå skal det blandes, ikke for mye og ikke for lite,det er dette som er kunsten.Luften skal ut og det skal bli en glatt deig, som ikke renner for mye utover, da blir makronene flate, men heller ikke for lite,da blir de for høye som marengs.Her trenges det litt trening! Ha makronmassen i sprøyteposen. Bruk 2 stk bakepapir, som du tegner like rundinger på.Bruk et lite glass eller en 5 krone som mal. Det skal bli 24 rundinger på hvert ark, altså 48 til sammen.Klipp av endene på sprøyteposene, og sprøyt litt masse i hver runding.Legg bakepapirene på stekebrett.Blir det små tupper på makronene, kan de dyttes ned,Bruk en finger som du dypper i vann og dytt ned tuppen.Bank nå brettet i bordet noen ganger, så alle luftboblenegår ut av makronene. Nå skal de tørke i 30 minutter!. Sett ovnen på 160 g.Når de føles tørre på toppen, er de klar for steking.Stek de i forvarmet ovn 160 g i 12-15 minutter.NB! Hver ovn er forskjellig, her trenges det trening og justering.Blir de for lite stekt, får du de ikke løse,blir de for mye stekt blir de harde og ikke seige inni. Avkjøl makronene helt før de tas av matte eller bakepapir. Fyll makronene med smørkrem, ostesmørkrem, lemoncurd,tykt syltetøy eller ganache.Her har jeg brukt ostesmørkrem med litt grønn gelefarge,og tykt solbærsyltetøy i midten.Ostesmørkrem:100 g mykt soft margarin50 g kald kremost200 g melislitt grønn gelefarge*Pisk alt til en luftig krem.*Oppbevar macronene i tett boks i kjøleskapet i 1-3 dager(alt etter hva de er fylt med). Makronene kan fint fryses.Ta de opp 30 minutter før de skal serveres. Pynt de gjerne med litt bladgull, før servering.