![surdeig](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/04/2020-04-10_11.00.40.jpg)
men siden det er gjærmangel, må man være litt lur.
Lag den første deigen med 1 ts tørrgjær.
Bruk senere ca 1 dl av den ferdighevede deigen
til å lage ny deig av.
Nå har jeg brukt samme deigstarteren i 21 dager.
Jeg lager nye rundstykker hver morgen.
![surdeig](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/04/2020-04-10_10.58.38.jpg)
0,5 l kaldt vann
0,5 l havregryn
1-2 ss olje
1 ts salt
Bland godt sammen.
![kaldheving](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/04/2020-04-10_10.59.40.jpg)
Rør godt sammen.
Sett lokk på boksen, og la den stå på
kjøkkenbenken til deigen har dobblet
størrelsen. Sett boksen med deigen i
kjøleskapet til du skal steke nye rundstykker.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/04/20200408_082623-576x1024.jpg)
*
Sett deig med ønsket antall rundstykker,
på et bakepapir kledd stekebrett,
med en stor skje dyppet i kaldt vann.
Hev rundstykkene i romtemperatur i ca 20 min.
Stek de midt i forvarmet ovn, 225 g, i ca 15 min.
Avkjøl rundstykkene på rist.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/04/20200330_103000-576x1024.jpg)
Her er de lagt i frøblanding før de er hevet og stekt.