Grønn fiskesuppe3. februar 2020 i Ukategorisert merket fiskesuppe / glutenfri / grønn fiskesuppe / helgemat / laktosefri / middag / suppe av Gry 4 porsjoner suppe:400 g laks100 g ferdigrenskede reker2 terninger fiskebuljong7 dl vann1 boks kokosmelk 2 gulrøtter1/2 fenikkel2 vårløk2 ss smør/laktosefri margarin1 bunt dill1/2 dl olje raps/oliven1 lime eller 1/2 sitron1/2 rød chiliLitt tabasco/hot saus/grønn taipastaSalt, pepper*Rens og del opp gulrøtter i tynne staver Del opp fenikkel i tynne skiver Del opp vårløken og chiliKjør dill og olje samnen med en stavmikser, og sil av oljen bruk en sil eller et dørslag. Varm smøret i en gryteStek grønnsaker, vårløk og chili under omrøring i et par minutter.Hell vannet i beholderen som ble brukt når du laget dilloljen.Hell dillvannet og kokosmelken i gryten.La det få et oppkok.Rens og del opp laksen i biter. Dra gryten av varmen og rør i dillen som ble igjen når du laget dilloljen.Smak til med salt, pepperog litt tabasco eller lignende (etter smak)Ha i laksbitene og reker. Smak til med sitron eller limesaftVarm opp suppen til kokepunktet.Nå er suppen ferdig og klar til servering. Server den varme suppen i dype boller,Hell litt dillolje over suppenog pynt gjerne med ekstra dill og våløk.Server gjerne godt brød til.Tips: orker du ikke lage dillolje, kan du hakke dillen og ha den i suppa.