Grønn fiskesuppe


4 porsjoner suppe:
400 g laks
100 g ferdigrenskede reker
2 terninger fiskebuljong
7 dl vann
1 boks kokosmelk
2 gulrøtter
1/2 fenikkel
2 vårløk
2 ss smør/laktosefri margarin
1 bunt dill
1/2 dl olje raps/oliven
1 lime eller 1/2 sitron
1/2 rød chili
Litt tabasco/hot saus/grønn taipasta
Salt, pepper
*
Rens og del opp gulrøtter i tynne staver
Del opp fenikkel i tynne skiver
Del opp vårløken og chili

Kjør dill og olje samnen med en stavmikser,
og sil av oljen bruk en sil eller et dørslag.
Varm smøret i en gryte
Stek grønnsaker, vårløk og chili
under omrøring i et par minutter.
Hell vannet i beholderen som ble
brukt når du laget dilloljen.
Hell dillvannet og kokosmelken i gryten.
La det få et oppkok.
Rens og del opp laksen i biter.
Dra gryten av varmen og rør i dillen som ble igjen når du laget dilloljen.
Smak til med salt, pepper
og litt tabasco eller lignende (etter smak)
Ha i laksbitene og reker.
Smak til med sitron eller limesaft
Varm opp suppen til kokepunktet.
Nå er suppen ferdig og klar til servering.
Server den varme suppen i dype boller,
Hell litt dillolje over suppen
og pynt gjerne med ekstra dill og våløk.
Server gjerne godt brød til.
Tips: orker du ikke lage dillolje, kan du hakke dillen og ha den i suppa.