![sjokoladekake](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/01/s1-1024x683.jpg)
Denne er litt kompakt, så det går fint å skjære tynne stykker.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/01/s2-1024x683.jpg)
200 g smør/margarin
200 g sukker hvitt/brunt
3 store egg eller 4 små
3 ss sirup (kan utelates)
200 g hvetemel eller glutenfritt hvitt kakemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
1/2 dl vann
en smurt og bakepapirkledd liten langpanne
eller 2 runde kakeformer ca 22 cm i diameter
180 g i ca 25 min
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/01/s3-1024x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/01/s4-1024x1024.jpg)
Ha i vann og sirup.
Sikt i mel, bakepulver og kakao
og rør sammen med en slikkepott til en jevn røre.
Hell røra i formen eller formene og stek de
nederst på en rist i forvarmet ovn 180 g i ca 20-25 minutter.
Kjenn etter med en kakepinne om de er ferdige.
Avkjøl kaken på rist.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/01/s5-1024x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/01/s6-1024x1024.jpg)
400 g melis
200 g mykt smør eller margarin
2 ts vanilje sukker eller ekstrakt
3 ss kaffe, vann eller melk
3 ss kakao
Pisk smør og melis luftig.
rør kakaoen ut i valgfri veske
Ha kakaorøre og vanilje i kremen
og pisk den til alt er blandet.
*
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapir.
del den i to (dersom du har laget en i liten langform)
Legg en del på et kakefat og smør på 1/2 av kremen.
Legg den andre kakedelen oppå.
Smør resten av kremen oppå,
eller ha den i en sprøytepose med valgfri tipp.
Dekorer kaken med topper av sjokoladekrem.
![sjokoladekake helt allmindelig](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/01/s7-1024x683.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/01/s8a-1024x683.jpg)
Kaken er fin og fryse ferdigpyntet.