En ganske alminnelig sjokoladekake31. januar 2020 i Ukategorisert merket kake / sjokoladekake / skokolade av Gry Noen ganger trenger man bare en helt alminnelig sjokoladekake. Denne er litt kompakt, så det går fint å skjære tynne stykker. Sjokoladekake200 g smør/margarin200 g sukker hvitt/brunt3 store egg eller 4 små3 ss sirup (kan utelates)200 g hvetemel eller glutenfritt hvitt kakemel2 ts bakepulver4 ss kakao1/2 dl vannen smurt og bakepapirkledd liten langpanneeller 2 runde kakeformer ca 22 cm i diameter180 g i ca 25 min Pisk smør og sukker hvitt, ha i et og et egg, og pisk godt.Ha i vann og sirup.Sikt i mel, bakepulver og kakaoog rør sammen med en slikkepott til en jevn røre.Hell røra i formen eller formene og stek de nederst på en rist i forvarmet ovn 180 g i ca 20-25 minutter.Kjenn etter med en kakepinne om de er ferdige.Avkjøl kaken på rist. Sjokoladekrem400 g melis 200 g mykt smør eller margarin2 ts vanilje sukker eller ekstrakt3 ss kaffe, vann eller melk3 ss kakaoPisk smør og melis luftig.rør kakaoen ut i valgfri veskeHa kakaorøre og vanilje i kremen og pisk den til alt er blandet.*Ta kaken ut av formen og fjern bakepapir.del den i to (dersom du har laget en i liten langform)Legg en del på et kakefat og smør på 1/2 av kremen.Legg den andre kakedelen oppå.Smør resten av kremen oppå,eller ha den i en sprøytepose med valgfri tipp.Dekorer kaken med topper av sjokoladekrem. Dekorer gjerne med kakestrø og eller fondantblomster eller annen kakepynt.Kaken er fin og fryse ferdigpyntet.