![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k1-741x1024.jpg)
Denne oppskriften har jeg fått av min datter Karoline.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k2-810x1024.jpg)
En litersflaske med kork
ca 1 l kaldt vann
1, 25 dl god grovmalt kaffe
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k3-1024x514.jpg)
Sett på korken og rist godt.
Sett flasken kaldt i ca et døgn.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k4-1024x514.jpg)
Oppbevar kaffen kaldt.
Gjem kaffegruten og bruk den til å koke sirup på.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k5-1024x1024.jpg)
Gruten som ble igjen
1,5 dl vann
2 dl sukker
*
Ha alt i en kasserolle og kok opp til det blir en tykk sirup.
Det tar ca 10 minutter.
Sil av gruten og hell sirupen i en flaske med kork.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k6-730x1024.jpg)
4-6 isbiter
1,5 dl iskaffe
2 ss kaffesirup
kald melk
(frosne bær til pynt og sugerør)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k7.jpg)
Hell på iskaffe og kaffesirup.
Fyll opp glasset med kald melk.
Pynt eventuelt med frosne bær
og gjerne et sugerør.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k7a-683x1024.jpg)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/k8-1024x683.jpg)