![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f1-2-1024x941.jpg)
hvert år plukker jeg mange og kandiserer.
I år har jeg bestemt at den skal få sin egen kake.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f2-3-1024x770.jpg)
10 stk.
*
1 egg
1 dl smeltet smør eller olje
1 dl valgfri melk
1 dl havremel
1 dl potetmel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepaste
20 skogsfiloer
10 muffinsformer av papir
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f3-1-1024x1024.jpg)
Ha i havremel, potetmel, bakepulver, sukker og fioler,
rør alt til det er blandet.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f4-2-1024x512.jpg)
og stek de enten i forvarmet
cupcake jern i 10 minutter
eller midt i forvarmet stekeovn 200 g,
i ca 10 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om de er stekte.
Avkjøl kakene på rist.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f5-1-1024x683.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f6-1-1024x683.jpg)
50 fioler
1 eggehvite
1 dl sukker
Plukk fioler og ta av blomsten, det er den som skal brukes.
Pisk lett en eggehvite, og pensel eggehvite på begge sidene av blomsten.
Dypp så blomsten i sukker, pass på at hele blomsten er dekket med sukker.
Legg blomstene til tørk på et bakepapir.
De må minst tørke i 1 time.
Skal de oppbevares tørkes de minst et døgn og oppbevares i tett og mørkt.
Som i en tatt boks ikke et glass, da taper de farge.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f7-2-1024x948.jpg)
Pisk sammen mykt smør og melis, tilsett litt farge og fløte,
og pisk til kremen er luftig.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f8-2-1024x827.jpg)
prøv og lag en topp.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f8a-3-1024x774.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f9-2-826x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f9a-2-994x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f9b-2-1024x860.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2019/06/f9d-2-1024x986.jpg)