Rørt sjokoladekake med jordbærtopp


Deilig sjokoladekake toppet med fersk jordbær og pyntet med epleblomster.
Til denne kaken trenger du ingen miksmaster.
Rørt sjokoladekake
2 egg
2 dl sukker
100 g smelet avkjølt smør
2 dl hvetemel
0,5 dl kakao
1 ts bakepulver

Glasur
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
100 g mykt smør

200 g ferske jordbær
Eventuelt noen spiselige blomster.
Smelt smøret og avkjøl det.
Rør sammen egg og sukker.
Rør inn smøret.
Sikt i mel, bakepulver og kakao.
Rør lett sammen til alt er blandet.
Smør og kle 2 runde former ca 14 cm
med bakepapir og hell i røren.
Stek de midt i forvarmet ovn 180 g i ca 20 min.
Avkjøl kakene på rist.
Rør sammen mykt smør, melis, vaniljesukker
og kakao til en glatt krem.
Legg den ene kaken på et kakefat og
fordel halvparten av sjokoladekremen på den.
Legg den andre kaken oppå og smør utover resten av kremen på den.
Rens jordbærene, del de i to og legg de på
toppen av kaken.
Pynt med spiselige blomster om du vil.