For noen uker siden var det et bilag i ukebladet Hjemmet
som blant annet noen av mine oppskrifter var i.
Nå har jeg bakt den på nytt, og gjort en liten forbedring.
*
Valmuefrøkrans
½ grunndeig med sitron (link)
50 g valmuefrø
100 g sukker
75 g mykt smør
40 min nederst i stekeovnen
*+ sukkerlake av 1 dl sukker og 1 dl vann
Kjevle ut den ferdighevede deigen til et rektangel ca. 40 x 25 cm
Bland sammen valmuefrø, mykt smør og sukker.
Smør valmuefrømassen ut over deigen. Rull sammen fra langsiden.
Del deigen på langs med en kniv, men la det være ca. 2 cm igjen som ikke er kuttet øverst.
Vri de oppkuttede lengdene sammen, la snittflaten vende opp.
Legg deigen som en ring på et bakepapirkledd steke brett.
Sett kransen til heving et lunt sted, ca. 45 minutter.
Stek kransen i nedre del i forvarmet ovn 200 g, i ca. 40 minutter.
*Kok sukkerlake av 1 dl sukker og 1 dl vann,
la den koke i ca 5 minutter.
Pensel sukkerlaken på kransen med en gang den tas ut av ovnen.*
Avkjøl kransen på rist.