Hjemmelaget yoghurt og musli


Det er mange som lager yoghurt og musli selv, og nå har jeg også latt meg inspirere.
Her kan du finne mer informasjon om yoghurt, eller se denne inspirerende videoen.
Hjemmelaget yoghurt:
Det jeg har lest meg til er at det brukes 3 ss yoghurt til 1 l melk.
*
1,5 l h-melk (helst økologisk) (jeg brukte Q melk)
5 ss yoghurt naturell
1 stk glass ca 2 l

Varm opp meklen til den er ca 40 grader.
Du kan bruke et steketermometer eller et sukkertermometer.
Rør inn yoghurten og hell blandingen på et rent stort glass,
eller mugge som rommer ca 2 l..
Dekk med lokk eller plastfolie og aluminiumsfolie.
Sett glasset i stekeovnen på ca 40 g, (mellom 40 og 50 g)
eller vist du har, som meg i sous videen på ca 42 grader.
Den kan og pakkes inn i en dyne så holder den varmen.
La yoghurten stå natten over eller i minst 6 timer.(6-12 timer)
Den skal bli ganske tykk og slippe kanten av glaset.
Yoghurten må nå avkjøles.
Oppbevar yoghurten kaldt.
Yoghurten holder seg godt i flere uker.

Musli:
4 dl 4 korn eller havregryn
1 dl hasselnøtter
1 dl hakkede mandler
1 dl kokosflak eller vanlig kokos
2 ss honning
2 ss smeltet smør
*
2 dl rosiner
1 dl tranebær
*
Rør sammen 4 korn eller havregryn, mandler, nøtter, kokos.
Smelt smøret og honningen og hell det over.
Legg et bakepapir i en ovnspanne og hell i blandingen.
Stek muslien i ca 10 minutter på 180 g i forvarmet ovn.
Du kan og steke muslien i en stekepanne mens du rører.
Avkjøl muslien litt og rør inn rosiner og tranebær.
Når den er helt kald helle den på et glass.
*
Server hjemmelaget yoghurt og musli til frokost.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.