Spekeskinkepai med fenikkel


Deilig pai med spekeskinke, ost og fenikkel, servert med salat og rømme.
Enkel paideig:
250 g hvetemel + litt til utbaking
125 g kaldt smør i biter
ca 1/2 dl kaldt vann
+ 1 rund springform 26 cm
+ fyll (se lengere ned på siden), salat, rømme
Smulder det kalde smøret i melet med fingrene, til det kjennes ut som sand.
Hell i det kalde vannet, og arbeid deigen raskt sammen til en god deig.
Legg deigen i en tett boks eller pose, og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Ta deigen ut, og kjevle den ut med litt mel.
Legg deigen i en springform 26 cm, trykk den godt ut i bunnen og rundt kanten.
Prikk den med en gaffel, og sett den kaldt i ca 30 minutter.
Stek den midt i forvarmet ovn 180 g, i ca 15 minutter.
Imens lager du fyllet.
Paifyll:
3 dl fløte
3 store egg
150 g spekeskinke
250 g raspet ost
1/2 fenikkel
1/2 ts grovmalt pepper
Nb! ikke salt, spekeskinken og osten er salt.
Rør sammen fløte, egg og pepper.
Del opp skinken i biter, rasp osten og del opp fenikkelen i tynne skiver, som deles i biter.
Rør alt sammen og hell det i det forstekte paiskallet.
Stek paien nederst i forvarmet ovn 180 g i 55 – 60 minutter.
Sett den på en rist, så den avkjøles litt.
Paiskallet og toppen skal være gylden.
Server den lune paien med en god salat og rømme til.
Her er det brukt:issalat, agurk, tomat, fenikkel og gulrot.
Dressing av sitron, rapsolje, sennep, salt og pepper.
Paien kan fryses, og varmes opp i ovnen, når den skal serveres.
Den smaker og godt kald,til lunch dagen etter.
Tips: Bruk spekeskinkeskalker, de er billige og smaker like godt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.