Rødbetkake med italiensk marengstopping


r1Månedens oppskriftsutfordring fra Green Bonansa er: bete! så her er mine: Rødbetkaker med italiensk marengstopping, rosmarin og bringebærstrø.  Søte kaker med søt topping!
r2Rødbetkaker 12 stk
400 g rødbeter
2,5 dl rapsolje
3 egg
3 dl sukker
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
*
liten langpanne (ca 30×35)
plasthansker, blender, bakepapir
Italiensk marengstopping (se oppskrift lengere ned)
rosmarinblader, eller annen pynt
bringebærstrø (kan sløyfes)
175 g ca 50 minutter
r3Ta på deg plasthansker, skrell rødbeter og riv de grovt på et rivjern. Ha de i en blender,  kjør de i blenderen til det er blitt en fin masse.
Ta av 2 ts rødbetmasse som, skal brukes for å gi farge til marengsen.
Ha i eggene, oljen og bland.
r4Hell rødbetmassen i en kumme og bland i sukker, salt, kanel og kardemomme. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør til alt er blandet.
Hell røren i en bakepapirkledd liten langpanne og stek den midt i forvarmet oven 175 g i ca 50 minutter.
Stikk en bakepinne midt i kaken, er den uten deig når du tar den ut, er kaken ferdigstekt.
Avkjøl kaken i formen på rist.
r5Når kaken er kald deles den i 12 biter, eller stikkes ut.
Sett kakestykkene på et serveringsbrett.
r6Italiensk marengstopping:
3 eggehviter
3 dl sukker
2 tss sitronsaft
0,5 dl vann
1 ts moste rødbeter fra oppskriften over.
*
Pisk sammen eggehvitene med 1 dl av sukkeret og sitronsaften. Ha i rødbetmos til ønsket farge.
Ha 2 dl sukker og 0,5 dl vann i en kjele og la det koke i noen minutter ca 4, (til det er ca 120 g) og er blitt en litt tykk sukkerlake.
r7Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i marengsen mens den piskes.
Pisk videre til marengsmassen er blitt tykk, blank og lunken.
Fyll den i en sprøytepose med stor rund tipp (du kan og bruke posen uten tipp).
r7bSprøyt marengstoppingen på rødbetkakene.
r7cPynt med rosmarin. Her er det og pyntet med litt gjøksyre.
r8****
r9Dryss til slutt over med litt bringebærstrø.
r9bKakene kan godt lages dagen før de skal serveres.
Rødbetkaken i seg selv, er veldig holdbar og saftig.
Skal rødbetkakene fryses må de fryses uten topping.

Tips. Får du marengsmasse til overs kan de sprøytes på bakepair og stekes midt i ovnen 120 g i ca 1 time.

Tips: se flere rødbetoppskrifter fra de andre flotte matbloggere som er med på utfordringen:  Rødbetburger fra Green Bonanza, Rødbetsuppe fra Spiselandslaget, Rødmende betefruer fra Idefull, krydret rødbet fra mitt kjøkken i Istanbull, Rødbete muffins fra Kjøkkenmagi,
Pizza med bete og cheve fra Entusiastisk mat, Rødbet og ostefylt pasta av The Norwegian Hausfrau og mange fler på Instagram under #oppskriftsutfordring.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.