Vist du har overmodne bananer, ikke kast den, men bak heller denne skuffkaken. Den er enkel og bake, saftig og god.
Enkel skuffkake med banan
4 egg
4 dl sukker
3 dl rapsolje
2 dl melk
5 overmodne bananer
8 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
3 ts bakepulver
*
1 langpanne + 1 bakepapir
175 g ca 45 min
*
Tilbehør: bananer og litt sitronsaft
eller bananer, krem og karamellsaus
Sett ovnen på 175 grader.
Rør sammen egg og sukker i en bakebolle. Hell i olje og melk.
Krakk bananene med en gaffel så de blir til bananmos.
Bland det i bollen. sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør lett sammen.
Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 175 g i ca 45 minutter.
Prøv med en bakepinne om den er ferdig.
Avkjøl kaken på rist.
Del kaken i porsjonsstykker når den er kald.
Banankaker holder seg godt i noen dager, oppbevart kald i tett boks, den er og fin å fryse.
Legg gjerne bananskiver på topper av kakestykkene.
Tips: pensel bananskivene med litt sitronsaft, så holder de seg pene.
*
Banankaken smaker og godt med pisket krem, banan og karamellsaus.