Enkel skuffkake med banan


b1

 

Vist du har overmodne bananer, ikke kast den, men bak heller denne skuffkaken. Den er enkel og bake, saftig og god.
b2

Enkel skuffkake med banan
4 egg
4 dl sukker
3 dl rapsolje
2 dl melk
5 overmodne bananer
8 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
3 ts bakepulver
*
1 langpanne + 1 bakepapir
175 g ca 45 min
*
Tilbehør: bananer og litt sitronsaft
eller bananer, krem og karamellsaus
b3

Sett ovnen på 175 grader.
Rør sammen egg og sukker i en bakebolle. Hell i olje og melk.
Krakk bananene med en gaffel så de blir til bananmos.
Bland det i bollen. sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør lett sammen.
b4

Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 175 g i ca 45 minutter.
Prøv med en bakepinne om den er ferdig.
b6

Avkjøl kaken på rist.
b6a

Del kaken i porsjonsstykker når den er kald.
Banankaker holder seg godt i noen dager, oppbevart kald i tett boks, den er og fin å fryse.
b7

Legg gjerne  bananskiver på topper av kakestykkene.
Tips: pensel bananskivene med litt sitronsaft, så holder de seg pene.
b8

*
b9

Banankaken smaker og godt med pisket krem, banan og karamellsaus.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.