Fastelavnsboller


b1

Fantastisk gode fastelavnsboller med krem og melisglasur i pastell.

b2

Fastelavnsboller
8 stk.
125 g smør
1 dl melk
1 egg
300 g hvetemel
1/2 pk tørrgjær (25 g fersk)
1 ts bakepulver
4 ss sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
*
4 dl fløte
melis og matfarge+ litt vann

b3

Smelt smøret i en liten kasserolle, ta den av varmen, rør inn melken og så egget.
Bland sammen mel, , bakepulver, tørrgjær, sukker, salt og kardemomme, i en miksebolle.
Hell i melkeblandingen. Elt deigen godt sammen i maskin i minst 5 minutter, eller for hånd i 10 minutter. Deigen blir ganske bløt og fet. Sett deigen til heving under et klede, på en lun plass i minst 30 minutter.

b4

Hell deigen ut på et bakebord, og del den i 8 deler.

b5

Rull boller og legg de på et bakepair kledd stekebrett.
Hev bollene godt, i minst 30 minutter, på et lunt sted.
Siden bollene skal dekkes med melisglasur, trenger de ikke pensles med egg.

b6Stek bollene midt i forvarmet ovn 175 grader , i ca 12 – 15 minutter, til de er gyldne.
Avkjøl bollene på rist til de er helt kalde.
b6a

Bland sammen melis, bittelitt farge og litt vann til en ganske tykk glasur.
En lys gul, en rosa og en lys grønn.
Her kan du blande så mange forskjellige fargede glasurer du vil.
b6bPisk krem av fløten.
b7Del bollene i to, sprøyt krem på bollebunnene og legg over bolletoppene.
Legg en ss glasur på hver bolle og la det renne litt utover.
b9a

b9b
b9Server fastelavnsbollene nylaget.
Bollene kan lages på forhånd og fryses.
Så er det bare og piske krem og lage glasur, det er jo gjort på 1-2-3.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.