Tiramisu med jordbær


  Tilsetter du ferske jordbær i skiver,
 blir desserten litt friskere og mindre mektig.

 Tiramisu med jordbær:
4 porsjoner
8 Savoiardikjeks (fingerkjeks)
1 kopp sterk kaffe
4 ss brunt brendevin (cognac/brandy…)
200 g mascaponeost
1 dl kremfløte
1 ss sukker eller annen søtning
8 store jordbær
1 ss kakao
+
Pynt:  Spiselige blomster, markjordbær..
 Pisk lett sammen mascaponeosten, fløten og sukkeret.
Del jordbærene i skiver.
Ta frem en  stor dessertskål, eller 4 porsjonsskåler.
Bland sammen kaffe og congnac i en vid skål,
 dypp raskt halvparten av kjeksene i.
Legg de fort over i serveringsskålen(-e).
Legg på halparten av jordbærne og halvparten av kremen.
Sikt over halvparten av kakaoen.
Dypp resten av kjeksene i kaffen, legg de over , så jordbær og resen av kremen. Dryss over kakao, og pynt med markjordbær og spiselige blomster.
 Sett desserten kaldt til den skal serveres.
                                 Den kan godt lages dagen før, 
                            men pynt den da like før den skal serves.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.