Andebryst med lun potetsalat og ruccoladressing


Mørt andebryst med sprøtt skinn, 
lun potetsalat med dill 
og fetaost servert med ruccoladressing.

Andebryst med lun potetsalat og ruccoladressing:
4 porsjoner
2 stk andebryst, ca 250 g pr stk
salt og pepper
*
8 middels store poteter
8 små gulrøtter
8 små tomater
1 kvast dill hakket i biter
100 g fetaost i terninger
1 appelsin
salt, pepper og rapsolje
*
2 dl creme fraiche
ca 2 dl ruccolasalat
salt pepper og litt appelsinsaft
Del alle potetene i 4.
Damp poteter og gulrøtter i ca 12 minutter, til de er halvkokte.
Rut opp skinnsiden på andebrystene,
 og gni de inn med salt og pepper.
Varm ei tørr panne og stek andebrystene med skinnsiden ned
på middels varme i ca 10 minutter, til skinnet er sprøtt.
La andebrystene  hvile på kjøkkenpapir i 10 minutter.
Ta vare på andefettet som er i pannen.
Stek poteter og gulrøtter i andefettet til de er sprøe og gyldne.
Legg de på kjøkkenpapir og krydder med salt og pepper.
Stek tomatene i resten av fettet i ca 2 minutter.
Skrell appelsinen og skjær ut fileter.
Bland sammen ruccola og creme fraiche og blend det med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og appelsinsaft (bruk restene av appelsinen).
Bland sammen poteter, gulrøtter, tomat, fetaost, dill og appelsinfileter krydder med litt salt, pepper og rapsolje.
Fordel salaten på 4 varme fat. Del opp andebrystet i skiver og legg det på fatene, hell over litt av ruccoladressingen.
Server resten av dressingen til, gjerne i små porsjonsmugger.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.