Stekt svinefilet, pasta og smakfull saus
Stekt svinefilet og pasta med smakfull saus:
4 porsjoner
600 g svinefilet
1 tomater
1 hvitløkbåt
smør/olje
salt og pepper
*
saus se ingredienser under
*
400 g fersk pasta
*
200 g blandet grønn salat
Sett ovnen til 200 grader.
Gni inn fileten med salt pepper og hvitløk.
Stek den på alle sider i ca 1 min, legg i tomatskiver.
Stek fileten i 15 minutter i forvarmet ovn.
Ta fileten ut av ovnen og la den hvile i 15 minutter.
Smakfull saus:
1 tomat
1/2 rød løk
Det grønne av en 1/2 purreløk
2 ss smør eller olje
en bunt persille, hakket
2 dl fløte
*
Skjær løk, purre og tomatkjøtt (ikke kjernen) i biter.
Varm opp smør/olje i en kasserolle,
ha i løk, purre og tomat.
La det surre noen minutter på middels varme.
Rør i fløten, og smak til med salt og pepper.
La sausen småkoke på svak varme.
Like før den skal serveres, røres persillen i.
*
Kok pastaen som vist på pakken.
Ha pastaen på et serveringsfat og hell sausen over.
Skjær svinefileten i skiver og legg den
og de stekte tomatskivene på toppen.
Server grønn salat til.