Rømmekake med safran, ostekrem, tyttebær og appelsinskall


 Fantastisk god rømmekake med safran.
Inspirasjon og oppskrift fant jeg her
For å få den litt mer JULETE tilsatte jeg safran isteden for vanilje.
og byttet ut pynten med tyttebær, appelsinskall og sukkerpynt.

 Rømmekake med safran, ostekrem,
 tyttebær og appelsinskall:
 ca 32 porsjonsstykker
6 egg
6 dl sukker
6 dl seterrømme
1 g safran
1 eggeglass varmt vann
8 dl hvetemel
5 ts bkepulver
*
Ostekrem:
3 dl seterrømme
300 g philidelphia
1 dl melis
*
tyttebær
appelsinskall
sukkerpynt
 Legg safranen i et eggeglass med varmt vann.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Rør inn safranen og rømme.
Sikt mel og bakepulver og rør til det blir en glatt røre.
Ha kakerøra i en bakepapirkledd langpanne.
Stek kaken nest nederst i forvarmet ovn 175 grader i ca 40 minutter.
Sjekk med en bakepinne om den er stekt.
 Avkjøl kaken og del den i porsjonsstykker med en skarp kniv.
 Bland sammen rømme, melis og ost.
Pisk til kremen blir stiv, det tar bare et par minutter.
Sprøyt eller legg kremen på kakene.
Pynt med tyttebær, helst singelfrosne.
Rasp over appelsinskall, bare det gule.
 Pynt gjerne hver kake med litt sukkerpynt laget av fondant
Kakene er holdbare oppbevart kaldt, eller du kan singelfryse kakene.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.