Kjøttboller med hagens urter, bakt sopp, tomat og brie


 Kjøttboller med hagens urter, sopp, tomat, brie og litt salat.


 Kjøttboller med hagens urter, bakt sopp, tomat og brie:
4 personer
400 g kjøttdeig
100 g bacon
2 fedd hvitløk
1 middels stor gulrot
3-4 ss hakkede urter 
(det du har, 
jeg brukte: gressløk, oregano, 
mynte, timian, løpstikke)
1 egg
1 ss potetmel eller 1 ts fiberhusk
1 ss olivenolje
salt og pepper
*
250 g champinjong
200 g små tomater
200 g brie
salt og pepper og litt timian 
*
tilbehør: salat
 Hakk urtene, riv gulrøttene og kutt bacon i biter.
 Del opp hvitløk fint.
Bland sammen 
gulrot, urter, bacon, hvitløk, kjøttdeig,
egg, potetmel litt salt og pepper.
 Det skal bli en fin og fast deig.
 Hell litt olje i en ildfast form.
Lag spiseskje store kjøttboller, 
ha litt kaldt vann på hendene og form de runde.
Jeg fikk 15 stk. 
 Stek de midt i forvarmet ovn 200 g i ca 25 minutter.
 Del opp sopp i fire og tomatene i to.
Ha litt olje i en liten ildfast form og legg sopp og tomat over.
Fordel så osten over i biter og strø på litt urter (timian).
 Stek det sammen med kjøttbollene.
Server litt grønn salat ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Én tanke om “Kjøttboller med hagens urter, bakt sopp, tomat og brie