Superenkle brød


Gode brød som er superenkle å bake!

Jeg fikk denne oppskriften for 30 år siden,
da vi bodde i en studentblokk i Ålesund.
Jeg har forandret den litt, men grunnoppskriften er den samme.
 Superenkle brød:
 1 kg hvetemel
700 g grov sammalt hvete 
2 dl bladet frø (sesam, gresskar, lin, solsikke)
1 ss sukker
2 ts salt
2 pakker tørrgjær
1,4 liter vann (40 grader)
Ha lunket vann i en stor bakebolle.
Hell alle de andre ingrediensene i og rør godt.
Det skal bli en ganske så bløt deig.
 Smør to brødformer og legg bakepapir i bunnen.
Fordel deigen i formene, strø gjerne litt frø på toppen.
Sett brødene nederst i kald ovn.
Sett ovnen på 100 grader,
 og la brødene stå i 30 minutter.
Sett nå ovnen på 240 grader, 
og la brødene steke i 45 minutter.
 Ta brødene ut av formene,
 og la de avkjøle på rist.
Vent til brødet er kaldt før du skjærer i det.
Brødene holder seg godt i 2-3 dager,
 og er fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Superenkle brød