Jeg fikk denne oppskriften for 30 år siden,
da vi bodde i en studentblokk i Ålesund.
Jeg har forandret den litt, men grunnoppskriften er den samme.
Superenkle brød:
1 kg hvetemel
700 g grov sammalt hvete
2 dl bladet frø (sesam, gresskar, lin, solsikke)
1 ss sukker
2 ts salt
2 pakker tørrgjær
1,4 liter vann (40 grader)
Ha lunket vann i en stor bakebolle.
Hell alle de andre ingrediensene i og rør godt.
Det skal bli en ganske så bløt deig.
Smør to brødformer og legg bakepapir i bunnen.
Fordel deigen i formene, strø gjerne litt frø på toppen.
Fordel deigen i formene, strø gjerne litt frø på toppen.
Sett brødene nederst i kald ovn.
Sett ovnen på 100 grader,
og la brødene stå i 30 minutter.
og la brødene stå i 30 minutter.
Sett nå ovnen på 240 grader,
og la brødene steke i 45 minutter.
og la brødene steke i 45 minutter.
Ta brødene ut av formene,
og la de avkjøle på rist.
og la de avkjøle på rist.
Vent til brødet er kaldt før du skjærer i det.
Brødene holder seg godt i 2-3 dager,
og er fine å fryse.
og er fine å fryse.
må prøves!!
Så grovt og godt ut 🙂
Mmmm..ser kjempegode ut! 🙂 Hilsen Else Britt 🙂