Gjestebrød


 Det er deilig å kunne servere godt ferskt brød når en skal ha gjester.
Dette brødet er også lett å lage.


 Gjestebrød:
1 stort bakt i 24 cm kakeform
5 dl lunket vann
1/2 pk tørrgjær
2 ss rapsolje
2 ss sukker
300 g sammalt spelt mel
 400 -500 g hvetemel
1 ts salt
*
3 ss rapsolje
1/s ss maldonsalt (fingersalt)
litt timian fersk eller tørr
 Hell lunkent vann og olje i en bakebolle.
Strø i tørrgjær og sukker, bland godt.
La det stå til du ser at gjæra begynner å boble litt.
 Rør inn speltmel  og saltet.
Rør så inn hvetemel til deigen kjennes ganske fast,
 men ennå klissete.
Smør ei kakeform og hell i deigen.
 Ha over 3 ss olje og press deigen ned i forma,
 og lag huller med fingrene,
som om du skulle lage foccacia.
Strø over maldonsalt og timian.
 Hev brødet i ca 30 minutter, 
stekes nederst i forvarmet ovn 200 g i ca 35 minutter.
Brødet skal være gyllent, og høres hult når du banker på det.
Ta brødet ut av formen og la de avkjøles på rist.
 Server det lunkent eller kaldt.
Del det i skiver eller biter.
Brødet er saftig, og har en får en god smak av speltmelet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Gjestebrød