Blomkålsalat


 Blomkålsalat er deilig tilbehør til både kjøtt og fisk.

 Blomkålsalat:
6 porsjoner
1 blomkål
3 middels gulrøtter
2 avokado
2-3 ss ristede gresskarfrø
saften fra 1/2 sitron
4 ss olivenolje
salt og grovmalt pepper
 Rens bort de grønne bladene på blomkålen.
Del den i skiver. Kok opp en gryte med vann med litt salt i.
Kok blomkålen i 1 min, hell den raskt i et dørslag,
 og skyll den med kaldt vann til den er kald.
Rist av alt vannet og legg den forvellede blomkålen
 på et serveringsfat.
Rens og del opp avokado i skiver, legg den over.
Rens og rasp gullrøtter og ha over.
Dryss over  ristede gresskarfrø.
Bland sammen olje og sitronsaft,
 salt og grovmalt pepper,
og dryss det over til sist.

Legg igjen en kommentar