Skinkegrateng


 På søndag hadde vi skinkestek til middag.
 Vi fikk ca 400 g til overs,
 så da ble det skinkegrateng til middag på mandag.

 Skinkegrateng:
4 porsjoner
ca 400 g kokt/stekt skinke(gjerne røkt)
4 dl ferdig kokt fullkorns makaroni
1 purreløk
1 rød paprika
2 egg
2 dl fløtemelk eller melk
2 dl revet ost
litt salt og masse grovmalt pepper
*
200 g ca 30 minutter
 Del opp skinke
 og grønsaker.
 kok makaroni og bland alt i en ildfast form.
 Bland sammen melk, egg og revet ost.
 ***
 Krydder med litt salt (husk skinka og osten er salt)
og masse grovmalt pepper.
Hell over eggeblandingen.
 Sett forma i forvarmet ovn 200 grader.
 Stek til eggeblandingen er stivnet og gratengen er gylden.
Server gratengen varm.
*
Vi spiste den som den var,
 men du kan servere brød og eller salat til.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Skinkegrateng

  • Nina Kristin

    Å det hørtes nydelig ut 🙂 Og så kjekt etter jul også, lager alltid svensk juleskinke og det blir også alltid litt igjen 😉 Tusen takk for nok en herlig oppskrift 🙂
    Håper du får en god natt med herlige drømmer 🙂
    Nina